Manastirea Calapodesti, Bacau
 
:: meniu ::
               
click for different version
 
:: sfat ::
 
Pentru o mai bună afişare a acestui site, va rugăm să folosiţi Firefox în loc de Internet Explorer, care este total depăşit de situaţie! De asemenea, utilizatorii de linux trebuie să instaleze fonturile Georgia şi Verdana pentru o redare cât mai fidela a textului.
 

SCURTĂ INTRODUCERE

Bine aţi venit pe site-ul de prezentare al Mănăstirii Calapodeşti. Pentru cei cărora nu le sună cunoscut numele, aşezământul a fost ridicat în cinstea Sfântului Antipa (10 ianuarie), unul dintre sfinţii pământului românesc, poate prea puţin cunoscut, dar cinstit la nivelul întregii ortodoxii. Aceasta pentru că deşi s-a născut în Calapodeşti (satul aparţine de comuna Dealu Morii, judeţul Bacău), a ajuns, din pronie dumnezeiască, până în îndepărtata Rusie, la Valaam, de altfel locul săvârşirii călătoriei sale pământeşti.

În cinstirea sa, cei ce ne cinstim prin numele lui, am pornit ridicarea unui mic locaş de rugăciune, aflat încă în construcţie, iar acum lansăm pe internet site-ul mănăstirii, pe care nădăjduim să-l traducem în mai multe limbi, pentru a fi cât mai accesibil ortodocșilor de pretutindeni.

Veţi găsi în paginile virtuale materiale media realizate la mănăstirea noastră, articole apărute de-a lungul vremii despre Mănăstire şi Cuviosul Antipa, precum şi slujbele în format electronic, atât cea a sfântului (hramul principal), cât şi a Tuturor Sfinţilor Români (al doilea hram), ambele slujbe alcătuite de PS Ioachim Băcăuanul, Episcopul Romanului, de care aparţinem canonic.

În final, facem precizarea că toate materialele de pe acest site aparţin Mănăstirii Calapodeşti şi că este permisă reproducerea lor numai pentru uz personal. Orice redistribuire contra cost, parţială sau integrală, a materialelor de orice fel (fie articole, fie multimedia) intră sub incidenţa legilor privitoare la drepturile de autor şi va fi sancţionată ca atare!

Pentru orice nelămuriri, contactaţi-ne folosind rubrica de Contact din meniu. Navigare plăcută!